Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Start met sportief fietsen
Leer in 4 weken de basisvaardigheden

Klaar voor de start?!

vrijdag 22 september 2017

Nog maar twee weken en dan begint de Start2Bike najaarseditie. Veel mountainbikers hebben zich al aangemeld om ergens in het mooie Nederland de basistechnieken van het mountainbiken aan te leren. Maar als je nog nooit hebt gemountainbiked is het toch wel handig om te weten hoe je jezelf het beste kan voorbereiden op de trainingen.

 

1.Ga op tijd slapen

Jouw training begint de avond van te voren al. Een goede nachtrust zorgt er voor dat je tijdens de training fit bent om inspanningen te leveren en  alle details van het parcours kan opnemen. Zo kan je op tijd uitwijken voor een obstakel.

 

2.Sta op tijd op

Neem ‘s ochtends genoeg tijd om je klaar te maken voor de training. Zorg dat je voldoende hebt gegeten en gedronken en neem  een reep en een bidon mee voor tussendoor. Probeer maximaal een uur voor je gaat trainen te eten zodat je geen last krijgt van je maag. Check de dag van te voren of je materiaal in orde is en leg alvast je spullen klaar, dan hoef je het ’s ochtends alleen maar mee te nemen. Vergeet niet om een reserveband, bandenlichters en een pompje mee te nemen voor als je lek rijd.

 

3.Voorafgaand aan de training

Op tijd aanwezig zijn is altijd handig, je kan rustig controleren of alles in orde is voor dat je op je mountainbike stapt. Helm op, losse veters goed vastgemaakt en check samen met je trainer of je fiets in orde is. Als er bijzonderheden zijn waar de trainer rekening mee moet houden, is het verstandig om dat voorafgaand te melden.

 

4.Daar gaat ‘ie dan

Tijdens de trainingen krijgt je twee basistechnieken aangeleerd. Heb je nog nooit gemountainbiked? Dat is geen probleem. De trainer houd rekening met jou niveau en begint met leuke en makkelijke oefeningen zodat je met een goed gevoel op je fiets zit. Als dat goed gaat maakt de trainer het steeds een beetje moeilijker. Geef bij de trainer aan als het te snel of te moeilijk is, er wordt met iedereen rekening gehouden dus ook met jou.

 

5.Na de training

De trainer sluit de training gezamenlijk af, daarna kun je naar huis om een lekker warme douche te pakken. Vergeet je mountainbike niet, ook die moet worden schoongemaakt zodat je hem de week erop weer kan gebruiken.

 

Ben jij helemaal klaar voor de trainingen of moet je nog wat stappen ondernemen?  Voor vragen kan je altijd mailen naar info@start2bike.nl<< Terug naar nieuwsberichten  


   

Powered by...

Over Start2Bike

Start2Bike is onderdeel van de NTFU. Deze website biedt een platform voor de startende wielersporter die informatie zoekt over racefietsen of mountainbiken.

 

Startlocatie worden?

Informeer naar de voorwaarden of schrijf je direct in!

 

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders