Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Tips & Tricks
Voorkom zadelpijn
Voorkom zadelpijn
dinsdag 31 maart 2015

Een van de meest voorkomende klachten bij wielersporters is zadelpijn. Dit is enorm vervelend en kan je fietsplezier vergallen. Toch zijn er een aantal (eenvoudige) maatregelen die je kunt nemen om zadelpijn te voorkomen.

Lees meer >>
Soepel schakelen
Soepel schakelen
maandag 18 mei 2015

Om soepel bovenaan een klim te komen of met een flinke tegenwind toch vooruit te komen, is het belangrijk om goed te schakelen. Om zo min mogelijk snelheid te verliezen en je ketting te sparen, lees je onze tips.

Lees meer >>
Veilig op pad. Doe de check!
Veilig op pad. Doe de check!
dinsdag 23 februari 2016

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk je fiets en helm goed te controleren. Doen de remmen het? Zitten de wielen goed vast? Is je helm nog intact? NTFU-instructeur Lammert laat zien hoe je een snelle veiligheidscheck uitvoert voorafgaand aan een tocht.

Lees meer >>
9 Tips om (weer) te gaan fietsen
9 Tips om (weer) te gaan fietsen
maandag 22 februari 2016
Bovenaan het lijstje van goede voornemens prijken sporten en afvallen. Dat zijn mooie doelstellingen maar ze worden niet altijd behaald. Heb jij moeite om (weer) te gaan sporten? Check dan onze tips!
Lees meer >>
Obstakels rijden
Obstakels rijden
woensdag 1 april 2015

Mountainbiken is offroad fietsen. Je komt dan wel eens een obstakel tegen, bijvoorbeeld en dikke boomwortel of een serie grote stenen. Hoe zorg je er nu voor dat je veilig over deze obstakels heen rijdt? Lees de tips!

Lees meer >>
Hoe hard pomp ik mijn banden op?
Hoe hard pomp ik mijn banden op?
vrijdag 19 december 2014

Met te slappe banden ga je langzamer en is de kans op lekrijden groter. Te harde banden zorgen er weer voor dat je stuiterend op de fiets zit. Wat is nu de ideale bandenspanning voor de mountainbike of racefiets? Lees het hier.

Lees meer >>
Waar ben je naar op zoek?

Wij helpen je graag op weg! Filter de tips op de categorieën kleding, materiaal, medische zaken, training en voeding en vind het antwoord op jouw vraag. 

 

Mis je een tip? Stuur dan een mail naar info@start2bike.nl en wij zoeken het voor je uit!

Video's

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Onderhoud en materiaal

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders