Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Tips & Tricks

Houd je wielerbroek in goede conditie

donderdag 26 maart 2015

Wanneer je die nieuwe wielerbroek hebt gekocht, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk in een goede staat houden. Wij helpen je met een aantal was- en droogtips zodat jouw broek langer meegaat. 

 

Zo houd je de beste wielerbroek: 6 tips

  • Was de wielerbroek na elk gebruik met wasmiddel. Dat kan in de wasmachine op 30 graden. Houd wel goed in de gaten dat het wasmiddel goed uitgespoeld wordt.
  • Droog de wielerbroek bij voorkeur in de droger. Hierdoor ontstaat een zachte zeem (net als bij handdoeken). Als je de broek ophangt en aan de lucht laat drogen, wordt de zeem harder.
  • Vet het zeemleer in voor gebruik, door het te bestrooien met talkpoeder. Doe dit vooral als je langere koersen maakt of als je al irritaties hebt aan je kruis. Let wel op dat er geen korrels ontstaan. Voor jonge wielrenners kan dit voldoende zijn. Ben je iets ouder of maak je zware, lange koersen? Smeer dan een dikke laag ‘broekenvet’ op de huid.
  • Draag geen gewone onderbroek onder je wielerbroek!

Bron: VeiligheidNL<< Terug naar nieuwsberichten  


Waar ben je naar op zoek?

Wij helpen je graag op weg! Filter de tips op de categorieën kleding, materiaal, medische zaken, training en voeding en vind het antwoord op jouw vraag. 

 

Mis je een tip? Stuur dan een mail naar info@start2bike.nl en wij zoeken het voor je uit!

Video's

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Onderhoud en materiaal

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders