Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Start met sportief fietsen
Leer in 4 weken de basisvaardigheden

Inschrijving geopend: stel je plekje veilig

dinsdag 31 januari 2017

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

 

In maart en april starten op ruim 60 locaties Start2Bike trainingen. Onder leiding van een ervaren instructeur werken deelnemers aan hun basistechniek op de mountainbike of racefiets. 

 

Veilig fietsen 
Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen rm bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen. 

 

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers
Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels. 

 

Inschrijven
De inschrijving voor Start2Bike is geopend! Klik hier voor meer informatie over de trainingen of schrijf je direct in<< Terug naar nieuwsberichten  


   

Powered by...

Over Start2Bike

Start2Bike is onderdeel van de NTFU. Deze website biedt een platform voor de startende wielersporter die informatie zoekt over racefietsen of mountainbiken.

 

Startlocatie worden?

Informeer naar de voorwaarden of schrijf je direct in!

 

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders