Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Start met sportief fietsen
Leer in 4 weken de basisvaardigheden

Start2Biker Talitha blikt terug

woensdag 26 oktober 2016

In oktober vonden er overal in Nederland weer Start2Bike trainingen plaats. Wij waren benieuwd naar de ervaringen en vroegen fietsvrouw Talitha hoe het was om mee te doen als niet-beginner.

 

Talitha

Een jaar geleden kocht Talitha haar eerste mountainbike. Na jarenlang actieve vakanties in het buitenland te hebben ondernomen, waar mountainbiken vaak onderdeel van het programma was, bedacht ze dat dit ook wel eens dé sport voor haar in Nederland zou kunnen zijn. Met één broer met een racefiets en één broer met een mountainbike zat het fietsen al in de familie. Dat ze het zo leuk zou gaan vinden, had ze van tevoren echter niet gedacht. Talitha: “Je komt op zoveel mooie plekken met je mountainbike. Dat daagt me uit om steeds weer nieuwe tracks op te zoeken. Zo ga ik regelmatig naar de mountainbike routes bij Lage Vuursche en Zeist. Elke keer word ik toch weer een beetje beter. De route in Amerongen vond ik een jaar geleden nog te pittig, maar wie weet gaat dat nu na de Start2Bike training wel goed.”

 

Start2Bike

Vorig jaar deed Talitha al mee aan twee losse mountainbike clinics. Ze fietste de hele zomer door en deed zo al redelijk wat ervaring op. Toch besloot ze zich aan te melden toen ze de Start2Bike trainingen in Soest voorbij zag komen. Talitha: “Het gebied rondom Soest was nieuw voor, dus daar was ik wel nieuwsgierig naar. Daarnaast is het als je nog niet zo lang fietst alleen maar goed om het één en ander nog eens te herhalen. En tot slot is de Start2Bike training niet duur (37,50 voor 4 trainingen). Daar hoef je het ook niet voor te laten.”

 

De trainingen

Uiteindelijk bleek de groep te bestaan uit meerdere mountainbikers die al wat ervaring hadden. Talitha: “De trainer wist in te spelen op het niveau van de groep, waardoor we sommige onderdelen wat sneller konden afronden. We oefenden met balans op de fiets, bijvoorbeeld door vlak naast elkaar te fietsen en elkaar proberen om te duwen. In het gebied rondom Soest was er ook veel mul zand, dus daar hebben we ook veel mee geoefend. Verder hebben we natuurlijk een aantal keer geklommen en gedaald. De laatste training hebben we samen een tocht gereden.”

 

Aanrader

Na deze Start2Bike is Talitha er helemaal klaar voor. Hoewel ze zelf niet nóg een beginnersclinic zou willen doen, raadt ze deze trainingen zeker aan. Talitha: “Ook als je al een tijdje fietst, kan het fijn zijn om je vaardigheden eens op te frissen.” Volgend jaar staat er weer nieuwe Start2Bike trainingen op het NTFU programma. Houd de website en/of Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.  << Terug naar nieuwsberichten  


   

Powered by...

Over Start2Bike

Start2Bike is onderdeel van de NTFU. Deze website biedt een platform voor de startende wielersporter die informatie zoekt over racefietsen of mountainbiken.

 

Startlocatie worden?

Informeer naar de voorwaarden of schrijf je direct in!

 

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders