Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Start met sportief fietsen
Leer in 4 weken de basisvaardigheden

Hoe vaak mountainbike jij?

vrijdag 1 september 2017

Bewegen is belangrijk, en hoe meer je beweegt hoe beter. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft na onderzoek van de Gezondheidsraad de beweegrichtlijnen aangepast. We zitten te veel en bewegen te weinig. Om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen moeten ouderen onder andere minimaal 2,5 uur per week matig intensieve inspanning leveren. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar moeten onder andere 1 uur per dag matig intensieve inspanning leveren. Meer fietsen dus! Daarnaast is het belangrijk om een aantal keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen. Je kan de richtlijnen simpelweg halen door even op je mountainbike te springen en een rondje door de bossen te rijden. Maar voor sommige is dat moeilijker dan verwacht. Want waar begin je?

Als jij het lastig vind om zomaar te beginnen dan helpen wij je op weg! Jij hebt als doel om meer te bewegen, lekker te fietsen en alle mountainbike routes te rijden? Start dan met Start2Bike. Tijdens vier trainingen van drie uur leer je verschillende basistechnieken die jou helpen om met een goed gevoel op je fiets te zitten. Het maakt niet uit of je snel, langzaam of technisch bent want de trainers zijn overal op voorbereid. Je leert technieken zoals remmen, schakelen, door bochten rijden, in groepen rijden, over obstakels rijden, je balans bewaren, heuvels of bergen beklimmen en er van af te dalen. Zelfs voor een fietser die al vaker heeft gemountainbiked maar nooit een techniektraining heeft gehad is het interessant om deel te nemen. Daarnaast is het een gezellige aangelegenheid om mountainbikers uit jouw omgeving te leren kennen en samen doelen te stellen. Bijvoorbeeld om na de trainingen van Start2Bike samen te trainen voor een toertocht. Zo kunnen jullie samen grenzen verleggen en de beweegrichtlijnen aanhouden. << Terug naar nieuwsberichten  


   

Powered by...

Over Start2Bike

Start2Bike is onderdeel van de NTFU. Deze website biedt een platform voor de startende wielersporter die informatie zoekt over racefietsen of mountainbiken.

 

Startlocatie worden?

Informeer naar de voorwaarden of schrijf je direct in!

 

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders