Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Tips & Tricks
Veilig op pad
Veilig op pad
dinsdag 31 maart 2015

Wil je veilig op pad? Zorg dan dat je jouw fiets onder controle hebt. Er zijn echter ook externe factoren waarop je geen invloed hebt. Houd daarom rekening met andere weggebruikers, weersomstandigheden en slechte fietspaden.

Lees meer >>
Welk(e) zadel(hoogte) past bij jou?
Welk(e) zadel(hoogte) past bij jou?
vrijdag 19 december 2014

Bij het afstellen van je racefiets of mountainbike is de zadelhoogte essentieel. Bij een optimale afstelling houd je rekening met de maximale krachtoverbrenging, een minimale luchtweerstand en een optimaal zitcomfort. Zorg ervoor dat deze zaken in evenwicht zijn.

Lees meer >>
Trainen in de hitte
Trainen in de hitte
vrijdag 19 december 2014

Er komt steeds meer onderzoek naar de effecten van hoge buitentemperaturen op sportieve prestaties. Hitte beïnvloedt de sportprestatie negatief, maar kan zelfs gevaarlijk zijn: de zogenaamde hitteberoerte. Maar hoe voorkom je oververhitting? Hier een aantal tips.

Lees meer >>
Soepel schakelen
Soepel schakelen
maandag 18 mei 2015

Om soepel bovenaan een klim te komen of met een flinke tegenwind toch vooruit te komen, is het belangrijk om goed te schakelen. Om zo min mogelijk snelheid te verliezen en je ketting te sparen, lees je onze tips.

Lees meer >>
Kies de juiste outfit
Kies de juiste outfit
donderdag 28 juli 2016

Veel startende mountainbikers steken veel aandacht (en geld) in een gloednieuwe fiets. Investeren in een goede outfit wordt dan vaak vergeten maar is minstens zo belangrijk om te genieten van je sport. De experts van Decathlon geven je een aantal adviezen.

Lees meer >>
Lekke band vervangen
Lekke band vervangen
vrijdag 19 december 2014

Lek rijden is zo ongeveer het laatste waar je op zit te wachten. Het kan een toertocht of een trainingsrit in één keer verpesten. Versleten of te zacht opgepompte banden ('snake bite' of stootlek) vergroten de kans op een lekke band. Lees hier hoe je snel weer op weg kunt.

Lees meer >>
Waar ben je naar op zoek?

Wij helpen je graag op weg! Filter de tips op de categorieën kleding, materiaal, medische zaken, training en voeding en vind het antwoord op jouw vraag. 

 

Mis je een tip? Stuur dan een mail naar info@start2bike.nl en wij zoeken het voor je uit!

Video's

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Onderhoud en materiaal

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders