Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Tips & Tricks
Voorkom zadelpijn
Voorkom zadelpijn
dinsdag 31 maart 2015

Een van de meest voorkomende klachten bij wielersporters is zadelpijn. Dit is enorm vervelend en kan je fietsplezier vergallen. Toch zijn er een aantal (eenvoudige) maatregelen die je kunt nemen om zadelpijn te voorkomen.

Lees meer >>
Ketting schoonmaken
Ketting schoonmaken
woensdag 2 december 2015

Je ketting is een van de meest belangrijke onderdelen van je fiets. Deze zorgt er immers voor dat je vooruit gaat. Het is daarom belangrijk deze in een goede conditie te houden. René legt uit hoe je je ketting schoonmaakt naar een modderige rit.

Lees meer >>
In en -uitklikken
In en -uitklikken
maandag 22 juni 2015

Het stoplicht schiet vlak voordat je over wilt steken op oranje. Natuurlijk stop je. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met klikpedalen. Wil je veilig uitklikken en tot stilstand komen? Lees dan onze tips over in- en uitklikken met klikpedalen. 

Lees meer >>
Kies de juiste mountainbikeband
Kies de juiste mountainbikeband
maandag 18 mei 2015

Fiets je met je mountainbike alleen over droge, aangelegde paden of race je regelmatig door de blubber? Dat heeft invloed op de keuze voor je banden. Weten welke banden voor jou ideaal zijn? Lees dan verder.

Lees meer >>
Welk(e) zadel(hoogte) past bij jou?
Welk(e) zadel(hoogte) past bij jou?
vrijdag 19 december 2014

Bij het afstellen van je racefiets of mountainbike is de zadelhoogte essentieel. Bij een optimale afstelling houd je rekening met de maximale krachtoverbrenging, een minimale luchtweerstand en een optimaal zitcomfort. Zorg ervoor dat deze zaken in evenwicht zijn.

Lees meer >>
Veilig het bos in? Doe de check!
Veilig het bos in? Doe de check!
woensdag 2 december 2015

Voordat je met de mountainbike op pad gaat is het belangrijk je fiets en helm te controleren. Doen de remmen het? Zitten de snelspanners nog vast? Is je helm nog intact? NTFU-instructeur Lammert laat zien hoe je een standaard veiligheidscheck uitvoert.

Lees meer >>
Waar ben je naar op zoek?

Wij helpen je graag op weg! Filter de tips op de categorieën kleding, materiaal, medische zaken, training en voeding en vind het antwoord op jouw vraag. 

 

Mis je een tip? Stuur dan een mail naar info@start2bike.nl en wij zoeken het voor je uit!

Video's

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Onderhoud en materiaal

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders