Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Tips & Tricks
9 Tips om (weer) te gaan fietsen
9 Tips om (weer) te gaan fietsen
maandag 22 februari 2016
Bovenaan het lijstje van goede voornemens prijken sporten en afvallen. Dat zijn mooie doelstellingen maar ze worden niet altijd behaald. Heb jij moeite om (weer) te gaan sporten? Check dan onze tips!
Lees meer >>
6 Tips om vroeg op te staan
6 Tips om vroeg op te staan
maandag 22 juni 2015

Op zaterdag- of zondagochtend vroeg uit de veren voor een toertocht of trainingsrit. Pfff... Dat valt niet altijd mee! Om te zorgen dat jij 's ochtends eenvoudiger op je fiets klimt, hebben we een aantal tips voor je.

Lees meer >>
Fietsen bij tropische temperaturen
Fietsen bij tropische temperaturen
donderdag 27 augustus 2015

Inspanning bij hoge temperaturen kunnen fysieke problemen opleveren. Ga je toch fietsen? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Wij geven je 10 tips zodat jij veilig de weg op kunt.

Lees meer >>
Warm-up & Cool-down
Warm-up & Cool-down
maandag 19 januari 2015

Als recreant heb je toch geen warming-up, laat staan een cooling-down, nodig. Toch? Niets is minder waar. Het helpt je prestatie te bevorderen en voorkomt blessures.

Lees meer >>
Soepel schakelen
Soepel schakelen
maandag 18 mei 2015

Om soepel bovenaan een klim te komen of met een flinke tegenwind toch vooruit te komen, is het belangrijk om goed te schakelen. Om zo min mogelijk snelheid te verliezen en je ketting te sparen, lees je onze tips.

Lees meer >>
Trainen met een hartslagmeter
Trainen met een hartslagmeter
vrijdag 19 december 2014

Het hart geeft voortdurend informatie over de toestand van het lichaam. Zo kan een verhoogde rustpols onvoldoende herstel betekenen of aanwijzigingen geven over opkomende infecties (verkoudheid/griep). Met een hartslagmeter kun je daardoor gericht trainen.

Lees meer >>
Waar ben je naar op zoek?

Wij helpen je graag op weg! Filter de tips op de categorieën kleding, materiaal, medische zaken, training en voeding en vind het antwoord op jouw vraag. 

 

Mis je een tip? Stuur dan een mail naar info@start2bike.nl en wij zoeken het voor je uit!

Video's

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Onderhoud en materiaal

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders