Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Tips & Tricks
In en -uitklikken
In en -uitklikken
maandag 22 juni 2015

Het stoplicht schiet vlak voordat je over wilt steken op oranje. Natuurlijk stop je. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met klikpedalen. Wil je veilig uitklikken en tot stilstand komen? Lees dan onze tips over in- en uitklikken met klikpedalen. 

Lees meer >>
Fietsen en afvallen
Fietsen en afvallen
maandag 5 januari 2015

Afvallen komt simpelweg neer op meer vet verbranden dan dat je lichaam aanmaakt. Sporten (in combinatie met gezonde voeding) is dan de beste en leukste manier! Mountainbiken en wielrennen zijn ideaal om gewicht te verliezen

Lees meer >>
Mountainbiken door mul zand
Mountainbiken door mul zand
dinsdag 9 juni 2015

Op sommige mountainbike-routes in Nederland word je regelmatig verblijd met het rijden in mul zand. Denk bijvoorbeeld aan de Loonse en Drunense Duinen. Check onze tips en leer hoe je omgaat met deze ondergrond zodat je niet onnodig hoeft af te stappen.

Lees meer >>
Wielrennen bij nat weer
Wielrennen bij nat weer
dinsdag 31 maart 2015

Wielrennen is het leukste als het droog is, de zon schijnt en je een licht briesje in de rug hebt. Af en toe ontkom je er echter niet aan om bij regenachtig weer te fietsen. Neem dan een aantal voorzorgsmaatregelen. 

Lees meer >>
Veilige noodstop
Veilige noodstop
dinsdag 1 september 2015

Een overstekende hond, een stoplicht dat op oranje springt of een plotseling opduikend obstakel. Af en toe is het nodig dat je snel stilstaat met je racefiets. Check de tips over het maken van een veilige noodstop.

Lees meer >>
Veilig het bos in? Doe de check!
Veilig het bos in? Doe de check!
woensdag 2 december 2015

Voordat je met de mountainbike op pad gaat is het belangrijk je fiets en helm te controleren. Doen de remmen het? Zitten de snelspanners nog vast? Is je helm nog intact? NTFU-instructeur Lammert laat zien hoe je een standaard veiligheidscheck uitvoert.

Lees meer >>
Waar ben je naar op zoek?

Wij helpen je graag op weg! Filter de tips op de categorieën kleding, materiaal, medische zaken, training en voeding en vind het antwoord op jouw vraag. 

 

Mis je een tip? Stuur dan een mail naar info@start2bike.nl en wij zoeken het voor je uit!

Video's

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Onderhoud en materiaal

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders