Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Trainingen
Voorinschrijven voor de volgende editie

Ben je pas geleden gestart met mountainbiken of wielrennen? Dan zijn onze Start2Bike trainingen iets voor jou! Helaas is de inschrijving op dit moment gesloten. De eerstvolgende editie start in het weekend van 7 en 8 april 2018. Deze editie bestaat uit racefietstrainingen en mountainbiketrainingen. Via dit formulier kan je voorinschrijven. Je krijgt bij de opening van de inschrijving bericht en de kans om je plekje veilig te stellen. Voorinschrijven kost niets en je zit nergens aan vast.

 


 
Over Start2Bike

 

Ben je pas gestart met wielrennen of mountainbiken? Goed bezig! Het is hartstikke leuk maar in het begin best lastig. Je wilt snelheid maken en tegelijkertijd moet je opletten zodat je niet uit de bocht vliegt. Trainen helpt, maar vaak zijn de trainingsgroepen te snel of oefenen ze weinig techniek. Dat maakt het lastig om op een leuke en laagdrempelige manier te beginnen.

 

Nog geen fanatieke fietser? Dat is geen probleem. Bij Start2Bike kan je de eerste 4 trainingen volgen. Samen met startlocaties door heel Nederland, zorgen wij ervoor dat jij de basistechniek onder de knie krijgt. Met een ervaren trainer en andere startende fietsers ga je op weg en leer je stap voor stap alle basistechnieken te gebruiken wanneer je door het bos rijd. Door de basistechniek aan te leren krijg je een veiliger en zeker gevoel wanneer je op je fiets zit. Op het moment dat je deze technieken voldoende beheerst ga jij op een veilige manier door bijvoorbeeld de bochten heen. Na de laatste training kun je een mountainbiketocht van 25km of een wielertocht op de weg van 50km rijden. Je kan natuurlijk ook met je nieuwe fietsvrienden afspreken om samen te gaan mountainbiken of wielrennen.

 

Tijdens elke training heb je 3 uur de tijd om twee onderdelen van je basistechniek te verbeteren. Dat betekend dat je na 4 trainingen 8 basistechnieken kan toepassen. Deze zijn;

Ben jij 15 jaar of ouder? Dan mag je deelnemen. Twijfel je of Start2Bike iets voor jou is? Neem dan contact op. Ben je enthousiast en wil je op je eigen niveau kennis maken met deze leuke sport, routes ontdekken en nieuwe fietsvriendschappen opdoen? Schrijf je dan snel in!

 

Training 

Mountainbiken

1

Remmen en schakelen

2

Bochten en groep rijden

3

Obstakels en balans

4

Klimmen en dalen

 

Deelname aan Start2Bike kost €37,50. Hier krijg je het volgende voor terug.

-  4 mountainbike- of racefietstrainingen van maximaal 3 uur;

-  deskundige training door ervaren mountainbike- en racefietsinstructeurs;

-  de unieke fietsschadeverzekering met een maximale vergoeding van € 750,- (geldig tijdens de Start2Bike trainingen);

-  digitale nieuwsbrief met tips & tricks.

 

Ben jij een mountainbiker of wielrenner die veel fietst maar nog nooit een techniektraining heeft gevolgd of is het al weer een hele tijd geleden? Ook dan kan Start2Bike een toevoeging voor jou zijn! De basistechniek blijft hetzelfde maar er valt altijd wat aan je techniek te verbeteren. De trainers zijn zo opgeleid dat ze zich kunnen aanpassen aan ieder niveau. Daarnaast is het altijd een leuke en sfeervolle aangelegenheid om aan deel te nemen. 

 

Powered by...

 

 

 

 

Let op afwijkende startdata. Deze staan vermeld in de startlocatie details.

Contact  |  FAQ  |  Over ons inloggen beheerders