Is Start2Bike iets voor mij?

Jazeker. Start2Bike is dé manier om erachter te komen of mountainbiken, wielrennen of gravelbiken bij jou past. Onze trainingen zijn er voor iedereen: mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en sportievelingen. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat jij op jouw niveau en snelheid de basistechnieken onder controle krijgt, zodat jij na vier weken een mountainbiketocht van 25 km of een wegtocht van 50 km kunt fietsen.

Is Start2Bike iets voor mij?

Is mijn conditie goed genoeg?

Wist je dat er wel 900.000 Nederlanders maandelijks sportief fietsen? Niet zo gek, want fietsen is gezond en de kans op blessures is relatief klein. Doordat je enkels en knieën niet direct belast worden, kun je tot op zeer hoge leeftijd fietsen. Denk je dat jouw conditie nog niet goed genoeg is? Wees niet bang: het tempo ligt relatief laag, zodat jij kunt focussen op het aanleren van de juiste technieken.

Twijfel je toch over jouw gezondheid? Neem dan eerst contact op met je huisarts of vraag een keuring aan bij een Sportmedisch Adviescentrum.

Kan ik met mijn leeftijd wel mee?

Natuurlijk! Start2Bike is er voor jong en oud. Onze jongste deelnemer is 12 jaar, terwijl we ook al vitale 80'ers mochten verwelkomen. Ben je jonger dan 16 jaar of flink op leeftijd? Overleg dan altijd eerst met de trainer of de startlocatie of je mee kunt doen.

Kan ik met mijn leeftijd wel mee?

Ik ben nog niet zo zeker op de fiets, is dat een probleem?

Nee hoor. Start2Bike is er juist voor beginnende sportieve fietsers. Onze trainers nemen alle tijd om jouw basisvaardigheden als remmen, schakelen en sturen aan te leren. En met succes: 94% van onze cursisten doorloopt het trainingsprogramma met succes en ons programma krijgt een 8,7 als rapportcijfer.

Wat als ik nog geen fiets heb?

In principe regelt iedere deelnemer aan Start2Bike een eigen fiets. Daarnaast bieden verschillende startlocaties een mountainbike, racefiets of gravelvike te huur aan. Of de locatie waar jij deel wilt nemen fietsen verhuurd staat vermeld op de site zodra je kunt aanmelden.

Wat als ik nog geen fiets heb?

Enthousiast geraakt?

Wil jij een betere mountainbiker, wielrenner of gravelbiker worden? Zoek dan een startlocatie bij jou in de buurt en schrijf je snel in.

Schrijf je in